Конкурс есе

Конкурсът за есе приключи. Благодарим ви за участието!

Конкурсът за есе на тема ПОРТАЛИ е насочен към всички, които се вълнуват от думите, въображението и предизвикателството на белия лист. Всеки може да участва – без значение на каква възраст е, дали се занимава с писане професионално, или пък все още е потаен и боязлив почитател на перото. Не се плашете от чуждата оценка и не се поставяйте в строга рамка. Приемете ПОРТАЛИТЕ като възможност за сприятеляване с думите, за откривателства и забавление.

Portals Contest Esey - Bulgaria 2012

Цел на конкурса:

Да провокира въображението ви към нови търсения и ненадейни творчески находки. Ние вярваме, че съзидателното в нас е именно онова, което ни развива, помага ни да сме осъзнати и напредничави.

Награждаванее:

  • Победителите ще бъдат обявени на 14 Януари 2013 на сайта.
  • Награждаването ще се проведе през Януари в София (по-подробна информация ще бъде обявена към 10 Януари)
Portals Contest - Portal Keeper
Portal keeper
Portals Contest -  Other life faery tale 2
Other life faery tale
Portals Contest - Bright faraway
Bright faraway
Portals Contest - Hey-Ho city
Hey-Ho city
Portals Contest - Hey-Ho city center
Hey-Ho city center
Portals Contest - Moly on the run
Moly on the run
Portals Contest - Miss Y
Miss Y
Portals Contest - Toys
Toys
Portals Contest - Agomo the wise
Agomo the wise
Portals Contest - Energyplifizer
Energyplifizer
Portals Contest - Long way home
Long way home
Portals Contest - Awaiting for a change
Awaiting for a change

Жури и критерии за оценяване:

Журито от млади български таланти ще избере победителя по следните критерии:

  • Въображение
  • Цялостно въздействие на творбата – настроение, заряд
  • Концептуалност – наличие на силна идея (идеи)

Виктор Мъжлеков

Portals Contest - Viktor Mazhlekov
е художник и обожава да твори не само в областта на живописта и рисунъка, но и в анимацията, архитектурата, уеб дизайна, пластичните изкуства и др. Философията му е, че всяко едно действие може да бъде носител на творческия потенциал вътре в нас. Виктор е на 33 годни, живее и работи в Пловдив.

Петя
Кокудева

Portals Contest - Valentin Alexiev
е родена през 1982 в Смолян. Завършва английска езикова гимназия. Бакалавър по “Журналистика” и магистър по “Литература и творческо писане” в СУ “Св. Климент Охридски”. Работи като репортер във вестник “168 часа” и Дарик радио, като съавтор на предаване в радио НЕТ и сценарист за куклен театър. “Лулу” е дебютната й книга.

Димитър Пижев

Portals Contest - Valentin Alexiev
е роден в София през 1983 г. Завършва Италианския лицей в Горна Баня, след което следва журналистика в гр. Торино, Италия. След дипломирането си се връща в София през 2007 г. Работи като копирайтър в рекламна агенция. Пише за изкуство в блога на VIVACOM Art Hall. Обича да пътува.

Валентин Алексиев

Portals Contest - Valentin Alexiev
пише мобилни и уеб приложения, пътешества и експериментира. Иска да се научи да свири на китара и да играе хора. Обича кристални хора.

Жасмина Тачева

Portals Contest - Jasmina Tacheva
следва икономика, философия и немски в Канишъс Колидж, Бъфало. Главните и академични интереси са в областите на моралната, политическа и джендър философия и естетиката, както и международна търговия, маркетинг и културен мениджмънт. Интересува се също от литература, писане и журналистика. Пише за култура и литература на английски, немски и български в онлайн списанието Public Republic.

Наградата:

Есето, което събере най-много точки след гласуването на журито, ще получи оригинална картина* с пожелание и автограф, 400 лв, авторска тениска, комлект чаши и картички от автора на конкурса – Виктор Мъжлеков. Награждаването ще се проведе през януари 2013 г. в София
*картина по избор от изложените по горе – рисунък смесена техника върху картон – оформен с релефно паспарту и фина дървена италианска рамка